Nu kommer svaren, håll i hatten! 
 
Hur många barn vill du ha?
Förr i tiden pratade vi om att vi ville ha 5-6 stycken!! I dagsläget handlar det om 3-4. Vi är båda uppvuxna med stora familjer. Barn är härligt men lär vänta iallafall 3 år till nästa kotte!

Hur kom ni fram till att Lois skulle heta just Lois?
Jag har tidgare skrivit ett inlägg om Lois. Jag låg i sängen en kväll i vintras eller om det till och med var förra hösten och läste Bibeln. Då dök namnet Lois upp i Andra Timotheosbrevet kapitel 1 vers 5. Hon var Timotheos (en av lärjungarna) mormor och hon beskrivs som en kvinna med uppriktig tro. Paulus talar till Timotheus och han säger: Jag har blivit påmind om den uppriktiga tro som finns hos dig och som fanns redan hos din mormor Lois och din mor Eunike; jag är viss om att den finns också hos dig.
Paulus hänvisar alltså till dessa två kvinnor och man kan säga att de var förebilder i tron som är ett gott exempel att följa!  

Vad har ni tänkt er för mellannamn på henne?
Vi har tänkt att Lois ska heta Lilja i andranamn. Det finns ett tidigare inlägg om detta. Sen vore det kul med ett till men det har vi inte pratat så mycket om. Lois Lilja …. Ankarstorm!

Om ni hade fått en pojke istället, vad skulle han då heta?
Om vi hade fått en pojke har vi en rad olika förslag. Gideon, Isaiah och Elijah bland annat!

Är erat efternamn Ankarstorm eller påhittat?
Vi heter Ankarstorm i efternamn! Min man hette Nyberg innan men bytte till Ankarstorm våren 2013. Detta efternamn kom han på när han läste Bibeln och läste ur Romarbrevet 5:1-5, Hebreerbrevet 6:19a och Job 40:1-2. Här kommer alla bibelorden i en löpande text i samma ordning:
“Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den nåd som vi nu lever i, och vi är stolta över hoppet att få del av Guds härlighet. Mer än så, vi är stolta över våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet skapar uthållighet, uthålligheten fasthet och fastheten hopp. Och hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom att han har gett oss den heliga anden.”
“Detta hopp är vår själs ankare.”
“Herren svarade Job ur stormen: Gör dig redo, var en man, ge mig besked när jag frågar.”

Han upplevde att det var ett bönesvar i den livskrisen han hade befunnit sig i de senaste åren, att dessa bibelord dippade ner framför honom slog ihop dessa tre bibelord och det blev helt enkelt Ankarstorm!
Det roliga i detta är att jag har alltid velat byta efternamn när jag gifte mig, mest av tradition, men jag skulle aldrig vilja byta till något vanligt efternamn då jag tidigare hette Afzelius. Skulle min make hetat tex Johansson/Svensson eller nåt vanligt skulle jag aldrig bytt. Men Gud gav mig en man som kom på namnet själv och vi är idag endast tre stycken i Sverige som heter Ankarstorm. Jag, Adam och hans bror. Och snart Lois!

Kan du visa din favvotatuering?
Svårt att välja! Jag tänker inte så mycket på dom men om jag ska välja bland top 5 såå…

 

Har du någon annan tatuering på gång som du vill göra?
Jag har flera planer, men som inte är aktuella förrän jag varit gravid och ammat klart. Sen får vi se! Benen är för tillfället favoritstället, man kan göra så mycket blandat där! En som jag vet att jag ska göra, som kommer sitta på höger överarm är en tatuering för Lois.

Kan du göra ett inlägg om barnvagnar? Är själv inne på en Cybex priam, så skulle vara roligt att läsa om vad ni tycker är bra med den. Och vilka andra ni valde mellan innan valet föll på priam.
Vi har faktiskt precis fått vagnen! Inlägg om den publicerades igår! Skrolla ner ytterligare så hittar du ett inlägg om de vi kikade på samtidigt som Cybexen. Britax (fd Brio), Bugaboo och Emmaljunga har också många fina!

Vad ser du på att vara kristen och alkohol och äktenskapsfrågorna?? Din blogg är kanonfin!
Spännande! Själv är jag och min man nykterister. Vi känner oss väldigt färdiga med alkoholen. Ska vi se till Bibeln så står det på ca 7 ställen att vi ska hålla oss nyktra. Jämför man med hur man är nykter och onykter (eller “avslappnad” efter att ha tagit 1 glas om du så vill) så är du givetvis betydligt mer skarpsinnad som nykter. Du är lyhörd och du vill vara medveten om vad som försigår runt dig. Genom att hållas nykter tror jag att du kan ge Gud större utrymme att nå dig och tala till dig. Jag vill alltid vara öppen för detta.
Du får gärna maila mig om specifikt, vilka äktenskapsfrågor du menar. 
Vad Bibeln beskriver har mannen ett enormt ansvar för familjen. Han ska älska sin fru och inte vara hård mot henne. Han ska älska sin fru liksom Kristus älskade församlingen. Alltså kunna offra sitt liv för henne.  Vi ska tjäna varandra och vi fruar ska givetvis också älska våra män och stötta dem. I Efesierbrevet 5:28-33 till exempel står det såhär:
25 Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den. 26 Han gjorde det för att helga den, sedan han renat den med vattnets bad i kraft av ordet, 27 och föra fram församlingen inför sig i härlighet, utan fläck eller skrynkla eller annat sådant. Helig och fläckfri skulle den vara. 
28 På samma sätt är männen skyldiga att älska sina hustrur som sina egna kroppar. Den som älskar sin hustru älskar sig själv. 29 Ingen har någonsin hatat sin egen kropp, utan man ger den näring och sköter om den. Så gör också Kristus med församlingen, 30 eftersom vi är delar i hans kropp. 31 Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de två ska bli ett kött. 32 Denna hemlighet är stor – jag talar om Kristus och församlingen. 33 Men vad er angår ska var och en älska sin hustru som sig själv, och hustrun ska visa respekt för sin man.
Sen vill jag lägga till ett till Bibelord, Ordspråksboken 31 där det talas om kvinnan. Jag har en del av denna tatuerad på min arm. 
10 En god hustru, var finner man en sådan? Långt mer än pärlor är hon värd. 11På henne litar hennes mans hjärta och han saknar ingenting. 12 I alla sina livsdagar gör hon honom gott, aldrig ont. 13 Omsorg har hon om ull och lin, och hennes händer arbetar med lust. 14 Hon är som en köpmans skepp, fjärran ifrån hämtar hon sin mat. 15 Medan det ännu är natt stiger hon upp och sätter fram mat åt sitt husfolk, åt tjänarinnorna deras bestämda del. 16 Hon har planer på en åker och skaffar sig den, av sina händers förvärv planterar hon en vingård. 17 Hon fäster ivrigt upp sin klädnad och går till verket med starka armar. 18 Hon märker att hennes arbete går bra, hennes lampa släcks inte om natten. 19 Hon sträcker händerna mot spinnrocken, och fingrarna fattar om sländan. 20 För den betryckte öppnar hon sin hand, hon räcker ut sina armar mot den fattige. 21 Hon fruktar ej för sin familj när vintern kommer, ty alla i huset är klädda i scharlakansfärgad ull. 22 Täcken gör hon åt sig, hon har kläder av finaste linne och purpur. 23 Hennes man är känd i stadens portar, där han sitter bland landets äldste. 24 Linneskjortor gör hon och säljer, köpmännen förser hon med bälten. 25 Kraft och värdighet är hennes klädnad, och hon ler mot den dag som kommer. 26 Hon öppnar sin mun med vishet och har vänlig förmaning på sin tunga. 27 Hon vakar över ordningen i sitt hem och äter ej sitt bröd i lättja. 28 Hennes barn står upp och välsignar henne och hennes man berömmer henne: 29  "Många duktiga kvinnor har funnits, men du, du överträffar dem alla." 30 Älskvärdhet kan bedra och skönhet är en vindfläkt, men prisas skall den hustru som fruktar Herren . 31 Låt henne få njuta frukten av sitt arbete och må hennes gärningar prisa henne i portarna.

Var erat barn planerat?:)
Jag kan inte säga att Lois direkt var planerad. Vi var absolut öppna över att bli med barn och vi blev överlyckliga när vi fick reda på det. Men det roliga är att jag aldrig haft någon som helst koll på hur kvinnokroppen och dess befruktningstjofräs går till. Visste inte vad ägglossning var och hade helt oregelbunden mens. Sen har jag aldrig varit riktigt duktig på det här med att komma ihåg p-piller eller andra tabletter. Haft långa perioder när jag inte ätit och perioder när jag ätit. Under ca 1,5 år hade jag inte ätit något och jag hade ju hört att det här med barn kan ju ta upp till 7-9 månader att funka om verkligen försöker. Och eftersom jag inte hade koll på min ägglossning var det svårt att “verkligen försöka”! 
Men så vips så blev hon till, på julafton haha!

Hur gammal är eran hund? Hur är han i sättet?
Gunvald, Engelsk bulldog, blev 2 år den 19 juni i år och ja vad ska man säga om honom. Han är en otroligt speciell, underbar, glad, trött, kelsjuk och unik karaktär! Enorm personlighet med en stark vilja! Han tror att han är storlek chihuahua men väger drygt 25 kg mer än dem.
Han fullkomligt älskar människor och barn och det är rasen känd för. Världens härligast familjehund! Jag föll just för den egenskapen och för deras underbara utseende. Franska är också fina, men jag gillar den engelska bulldogen mer som är lite mer ovanliga, större och har lite hängande öron. Vikten är runt 28 kg för en fullvuxen.
Viktigt att tänka på när du skaffar en bulldog är att se till att du vänder dig till en seriös uppfödare med stamtavla. Där de avlar på friska djur och helst där tiken föder själv, alltså där de inte behöver ta till kejsarsnitt för att tiken kan vara för trång över bäckenet samt att valparnas huvuden är för stora. Att tänka på också är att de avlar för att få fram lite längre nosar och när näsborrarna är vidare, samt att gommen ser fin ut och att deras svans eller stump inte sitter för tätt mot huden. I värsta fall behöver man operera detta. Sen tillkommer rengöring av öron och rynkor. De kostar mycket i inköp samt i drift så tänk på det också.  Gunvald kommer ifrån Ellindas kennel i Gislaved, Småland. De har fantastiska hundar där!

Hur träffades du och dina närmaste vänner?
Väldigt blandat! Några av mina närmsta vänner känner jag fortfarande från grundskolan, några få som gick jag samma gymnasie som (det 3e gymnasiet), genom jobbet och sen väldigt väldigt nära genom att vi delar tron på Jesus.

Har du någonsin brutit någon kroppsdel, om ja isåfall vad? :)
Nej tack och lov har jag inte brutit något! Min man har dock brutit nästan alla ben i kroppen, men som sagt, jag har kommit lindrigt undan.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som butikschef på en av Odd Mollys butiker i Stockholm

Favoritmat?:)
Jag har många favvorätter.. Sushi, de flesta pastarätter, mycket sås det gillar jag.

Vad hade du valt om du var tvungen?

  1. Bara ätit ost i resten av ditt liv och även badat i smält ost.

  2. Aldrig mer fått köra bil eller sitta i en bil, du får heller inte åka flyg/båt/tåg utan bara kollektivt.

    Sjukt svårt beslut. Jag måste nog välja alternativ 2. (Någon som känner mig lär ha ställt denna fråga haha..)

Hur tror ni att Lois kommer se ut? Vems gener tror ni hon kommer få mest av?
Vi pratade om detta senast igår! Svårt att säga! Men vi kom fram till att hon kanske kommer ha mina ögon, mitt hår, Adams näsa/mun. Sen tror vi hon kommer bli längre än mig då både mina föräldrar och syskon är långa, samma för Adams föräldrar och syskon, för att inte tala om Adam som är 196 cm lång. Jag fick de kortare generna från mammas sida, från mormor och moster och jag är 165 cm.

Har ni bilder på hur du och din man såg ut när ni var små? Kram
Vi har bilder, här kommer de!

 

Vad har du för utbildning?
Gymnasial utbildning.

Vilken slags uppväxt har du haft?
Slarvig tonåring som lyckas sätta sig i situationer hon inte bör sätta sig i! Sen kom Jesus in i bilden!

Är din familj kristen?
Ja.

Vad är det bästa med äktenskapet enligt dig?
Det finns mycket fantastiskt med äktenskapet. För mig handlar det om att få leva i ett beskydd som Gud har välsignat och där jag och Adam har tagit ett beslut om att vi vill leva tillsammans resten av våra liv. Vi lever inte i att “idag är jag trött på honom, kanske ska göra slut” utan vi lever i beslutet vi tagit. Inte känslorna utan beslutet. Vi älskar varandra enormt mycket och är givetvis kära, men det viktigaste är att hålla fast vid beslutet jag tog när jag gifte mig med honom och att leva i överlåtelse till honom, älska och bli älskad ovillkorligt.

Vad är din bästa/sämsta egenskap?
Sämsta: Tidsoptimist!! Bästa: Jag är en såkallad “görare” eller “doer”. Jag får ryck och bara gör saker och kan bli sjukt intensiv (och impulsiv).

Under de 12 första veckorna, var du väldigt orolig för missfall eller hur hanterade du det?
Jag skulle inte säga att jag var orolig. Jag var mer i en bubbla av overklighet och där jag inte kunde fatta att jag var gravid. Jag kunde inte få grepp varken om mina känslor eller om kroppen. Tänkte ofta att jag säkert inbillar mig att jag är gravid, men så tittade jag tillbaka på bilden med “Gravid 1-2 veckor” som jag tog den 7e januari och fick succesivt och om och om igen börja förstå att jag ska bli mamma. Inte förrän RUL förstod jag verkligen. När vi fick se henne röra sig på skärmen och se hennes hjärta slå. Jag började storböla och det var verkligen ett stort moment för oss!

1 kommentarer

Anonym

06 Aug 2016 04:58

Det är så fint att följa din blogg! Har själv en liten tjej i magen som är beräknad den 15 september och känner igen mig i så mycket som du skriver. Och så blir jag så glad över hur frimodig du är med att vara öppen med din tro. Mer sånt behövs! Så tack :) Och Gud välsigne er alla tre!

Svar: Underbart att höra! Vad glad jag blir! Kram och Guds välsignelse och LYCKA TILL!!!
Amanda Ankarstorm

Kommentera

Publiceras ej