Hej kompisar!

Är i vecka 35 (34+6 idag) och imorse 8:15 var vi hos barnmorskan och läkaren därefter. SF måtten såg bra ut och låg på 32. Ska ändå åka och göra en dubbelcheck på tul (tillväxtultraljud) nästa vecka då måtten inte varit helt 100 tidigare. Detta kan bero på att jag haft 5 eller kanske till och med 6 olika barnmorskor... Helt sjukt!
Någon slutar, någon går på semester, någon i pension osv. Jag har verkligen haft otur! Men i fortsättningen får jag fortsätta gå till hon jag var hos idag. Skönt. Järnvärdet var bra, lika så sockret och blodtrycket.
Efter barnmorskan kollade läkaren mig och sa att huvudet verklige var långt ner och hon fick kämpa lite med att känna av livmodertappen, men den var ok och jag var iallafall inte öppen.
Hon sa att jag inte får (bör) bära kassar eller grejer, inga aktiviteter förutom typ laga mat samt inget samlag. Då kan bebis komma!
Det är bra om bebis får stanna inne iallafall 2 veckor till men att värkarbetet inte skulle förhindras om det skulle gå igång nu då hon inte löper någon stor risk om hon skulle födas snart. Hon lägger i princip bara på sig fett de sista veckorna.

Nåt jag inte skrivit om är att förra söndagen var vi inne på förlossningen då jag hade känt av flera saker; tryck neråt i bäckenet, mycket och täta sammandragningar, mensvärk och känt som om jag måste kissa konstant, illamående m.m.
Ringde förlossningen och de sa att jag skulle ta alvedon och vänta en timma och se om det lugnade ner sig. Vilket det inte gjorde så vi fick åka in vilket jag drog mig för att göra.
Väl på plats gjorde de ultraljud på mig och redan då konstaterade de att bebis tryckt sig väldigt långt ner i bäckenet och liksom trängt undan tappen så hon fick hålla på ett tag för att till slut hitta den.
Jag hade även uvi så fick gå på penicillin i en vecka. Att vara gravid och ha uvi är tydligen något helt annat än att ha det som icke-gravid. Jag hade knappt känt av några symptom alls. Men ett av dem är att man kan få täta sammandragningar.

Mår iallafall bättre nu men är gräsligt trött trots att jag inte gör nåt (nästan)!
Får ta vara på vilan medan jag har den!
Sjukskriven är jag fram till BF 13/9.
Så nu är det bara till att ha tråkigt och typ titta på film och läsa böcker tills hon dyker ut!
Vem vet jag kanske går över 2 veckor trots detta? Lois kanske bara busar med oss?
Känns härligt att jag iallafall tvättat upp alla kläder i 50 och 56 samt bäddat både vagn, vagga och säng. Snart packat klart förlossningsväskan och skrivit förlossningsbrev. Oftast är jag ute i sista minuten med precis allt, men denna gång är jag glad att vi förberett i så god tid.

På förlossningen förra söndagen

Kommentera

Publiceras ej